Vėl mano virtuvėje
valdo Beatos pyragai, kažkaip sumąsčiau jeigu jau pradėjau iš
eilės, tai reikia ir tęsti sekantis sąraše šis pyragas,
alternatyviosios dalies dar nebandžiau kur vietoj obuolių galima
dėti kriaušes, todėl galbūt tarptautiniu jo vadinti ir
negalėčiau, nes labai jau lietuviškas variantas, kai pyragas
kepamas su grietine, net mama vaikystėje kepdavo obuolių pyragą su
grietine, tik trupinių traškiųjų nedarydavo. Manau reikės
pabandyti ir kriaušių variantą. Beje šis pyragas atšalęs man
pasirodė daug skanesnis negu valgant karštą su ledais...
Reikės:
2
kiaušinių
150 ml
grietinės (30 proc.)
150 g
cukraus
150 g
miltų
1
šaukštelio kepimo miltelių
5
obuolių ( apie 800 g)
Trupiniams:
120 g
sviesto
150 g
cukraus
150 g
miltų
1
šaukšto cinamono
Gaminame:
Įjunkite
orkaitę – 180C.
Kiaušinius,
grietinę, cukrų, miltus ir kepimo miltelius sudėkite į dubenį ir
plakite elektriniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.
Kitame
dubenyje supjaustykite gabaliukais šaltą sviestą, suberkite miltus
ir pirštais sutrinkite iki trupinių. Tą darykite greitai, kad
sviestas nepradėtų tirpti. Tada suberkite cukrų, cinamoną ir
sumaišykite. Trupiniai paruošti.
Obuolius
nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Į
kepimo indą pilkite biskvito tešlą, ant jos dėkite sluoksnį
obuolių, o ant viršaus berkite trupinių sluoksnį.
Kepame
1 valandą. Žinoma kepimo laikas labai priklauso nuo pasirinktos skardos dydžio.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Kepiau 26 cm skersmens formoje, kuri skirta tortams.
2. Formos dugną ir kraštus išklojau sviestiniu popieriumi.
3. Gamindama trupinius sviestą sutarkavau, man taip pasirodė paprasčiau.
1. Kepiau 26 cm skersmens formoje, kuri skirta tortams.
2. Formos dugną ir kraštus išklojau sviestiniu popieriumi.
3. Gamindama trupinius sviestą sutarkavau, man taip pasirodė paprasčiau.
Recepto šaltinis:
Beatos virtuvė: kepinių knyga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą