1 svogūnas
2 didelės česnako skiltelės
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų, smulkintų
2 arbatiniai šaukšteliai bazilikų
1 nedidelė cukinija
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukštai natūralaus jogurto
2 šaukštai aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
Citrinos sulčių pagal skonį
Puode įkaitinti aliejų ir pakepti susmulkintą svogūną bei smulkintas česnako skilteles. Tuomet sudėti smulkintus pomidorus, bazilikus, sutarkuotą cukiniją, baltąjį ir rudąjį cukrų, jogurtą. Išmaišyti, uždengti ir virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir citrinos sultimis. Sriubą galima sutrinti mikseriu, kad būtų tirštesnė.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Įpyliau 500 ml vandens, nes vien nuo pomidorų sriuba per tiršta. Jeigu norite didesnio kiekio sriubos, tuomet didinkite pomidorų kiekį ir kitų produktų.
2. Porcijų skaičius - 4 asmenims. Bet labai priklauso ir kiek tie žmonės valgo, nes vienam reikia daugiau, kitam mažiau.
3. Ne kartą šią sriubą jau gaminau, citrinos sulčių niekada nepilu, vietoj to naudoju čili pipirą susmulkintą. Jeigu atrodo, kad per aštru visuomet galite įdėti papildomai jogurto ir sušvelninti čili pipiro aitrumą.
4. Sriubą sutryniau šiek tiek elektriniu trintuvu, kad būtų vientisesnė.
5. Šiai sriubai labai tinka sūris. Užtarkuokite ant viršaus prieš patiekdami. Krapai ar petražolės irgi nepamaišys.
Recepto šaltinis: Pomidorų ir cukinijų sriuba
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą