Turbūt lengviausias
patiekalas kokį galima sugalvoti, tai būtų sriuba. Nei jai daug
laiko reikia skirti, nei ypatingai prie jos stovėti ir prižiūrėti.
Žinoma sriuba sriubai nelygu, vienos būna sočios su mėsa, kitos tik iš daržovių, trečios su įvairiomis kruopomis... Sriubas aš labai mėgstu ir stengiuosi, kad namie jos visada būtų. Šiandien jau užtikau šviežių morkyčių privežtų,
tad jos greitai ir atsidūrė puode. Skani sriuba, dažnai bus kartojama...
300 g
skaldytų žirnių
400 g
bulvių (5 vidutinio dydžio bulvės)
200 g
morkų (3 nedidelės morkos)
2
česnakų skiltelės
1
svogūnas
Šaukštas
sviesto
Lauro
lapelis
Keli
gvazdikėliai
Po
kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus
Druskos
Žirnius
nuplaukite, suberkite į puodą su šaltu vandeniu ir kelias valandas
pamirkykite. Išplaukite, užpilkite litru šalto vandens, užkaiskite
ir kai pradės virti sumažinkite ugnį. Svogūną ir česnakus
susmulkinkite, pakepinkite su sviestu ir sudėkite į verdančius
žirnius.
Įmerkite
į puodą į skepetaitę surištus prieskonius ir virkite 40 minučių.
Kai žirniai suminkštės, kad ims byrėti, maišelį su prieskoniais
išimkite.
Tada
berkite smulkintas morkas ir bulves, pasūdykite. Virkite 25 minutes,
kol morkos suminkštės.
Pagardinkite
grietine.
Skanaus!
Užpyliau 3 litrais
vandens žirnius, nes man norėjosi daugiau sriubos. Prieskonius
sumečiau be jokių skepetaičių, o po 40 minučių tiesiog
išgaudžiau su šaukštu. Morkos šviežios, tad 25 minučių neprireikė, daug greičiau išvirė.
Recepto šaltinis:
Darbštuolės žurnalas 2014/03
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą