2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Džiovintų abrikosų uogienė

Vieną dieną sumąsčiau, kad reikia išsivirti uogienės, nesu to dariusi, tad galvoju reikia pradėti nuo kažko paprastesnio. Susigundžiau išbandyti Beatos knygoje gardžiai atrodančią abrikosų uogienę. Tikrai verta dėmesio uogienė, tačiau labai saldi, todėl labiausiai ji man buvo tinkama panaudoti pyragų ar bandelių įdarams. Iš nurodytų produktų išeina 1 litras.


Reikės:

500 g džiovintų abrikosų
1 l vandens
500 g cukraus
2 citrinų sulčių
1 citrinos žievelių

Abrikosus supjaustome pakankamai smulkiai (vieną abrikosą - į maždaug 5 dalis). Dedame į sietelį ir perliejame karštu vandeniu. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užviriname. Paverdame 20 minučių ir išjungę ugnį paliekame pastovėti tame vandenyje per naktį.
Į pastovėjusius abrikosus suberiame cukrų, supilame citrinų sultis ir sudedame tarkuotas citrinos žieveles. Viską paverdame 50-60 minučių. Nepamirškite vis pamaišyti, kad neprisviltų.
Sudedame į sterilius indelius. 

Skanaus!

Recepto šaltinis: Metai Beatos virtuvėje 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą