2014 m. kovo 22 d., šeštadienis

Bulvių, mėsos ir paprikų troškinys

Labai paprastas ir greitai pagaminamas troškinys. Prie jo siūlyčiau burokėlių mišrainę ar bent jau pomidorų papjaustyti. Jeigu įpilsite daugiau vandens išeis ir puiki sriuba, tad jau čia kiekvieno fantazijos ir noro reikalas.



  • 7 bulvės
  • 300 g kiaulienos sprandinės
  • po ½ raudonosios ir žalios saldžiosios paprikos
  • didelė morka
  • aitrioji paprika
  • 1 didelis svogūnas
  • sviesto (nebūtinai)
  • žalumynų (krapų ar petražolių)
  • kiaulienos prieskonių
  • druskos

Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, morką susmulkinkite apskritimais, saldžiąsias paprikas ir svogūną šiaudeliais, aitriąją papriką – kuo smulkiau.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska bei kiaulienos prieskoniais ir 5-7 minutes pakepkite keptuvėje.
Susmulkintas daržoves su mėsa suverskite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų. Galite įmesti ir sviesto.
Viską apibarstykite druska ir troškinkite apie 40 minučių. Žiūrėkite, kad bulvės visai neištižtų. Prieš patiekdami apibarstykite krapais ar petražolėmis.

7 bulvės sudarė 600 g. Bulves įmečiau 10 minučių vėliau nei mėsą troškintis, nes tikrai būtų suvirusios per daug. Kiaulienos prieskonių nedėjau, keičiau juos paprastais juodaisiais pipirais. Sviesto įdėjau 2 šaukštus.



Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2013/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą