Labai paprastas ir greitai
pagaminamas troškinys. Prie jo siūlyčiau burokėlių mišrainę ar
bent jau pomidorų papjaustyti. Jeigu įpilsite daugiau vandens išeis
ir puiki sriuba, tad jau čia kiekvieno fantazijos ir noro reikalas.
- 7 bulvės
- 300 g kiaulienos sprandinės
- po ½ raudonosios ir žalios saldžiosios paprikos
- didelė morka
- aitrioji paprika
- 1 didelis svogūnas
- sviesto (nebūtinai)
- žalumynų (krapų ar petražolių)
- kiaulienos prieskonių
- druskos
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio
kubeliais, morką susmulkinkite apskritimais, saldžiąsias paprikas
ir svogūną šiaudeliais, aitriąją papriką – kuo smulkiau.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite
nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska bei kiaulienos
prieskoniais ir 5-7 minutes pakepkite
keptuvėje.
Susmulkintas daržoves su mėsa
suverskite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų.
Galite įmesti ir sviesto.
Viską apibarstykite druska ir
troškinkite apie 40 minučių. Žiūrėkite, kad bulvės visai
neištižtų. Prieš patiekdami apibarstykite krapais ar
petražolėmis.
7 bulvės sudarė 600 g. Bulves
įmečiau 10 minučių vėliau nei mėsą troškintis, nes tikrai
būtų suvirusios per daug. Kiaulienos prieskonių
nedėjau, keičiau juos paprastais juodaisiais pipirais. Sviesto įdėjau 2 šaukštus.
Recepto šaltinis:
Darbštuolės žurnalas 2013/10
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą