2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Lengvos silkių salotos

Lengvos ir skanios salotos. Garstyčios padažą padaro neįprastą ir pikantišką. Idealus užkandis su juoda duona. 


250 g virtų bulvių su lupenom
250 g virtų burokėlių
250 g obuolių
250 g marinuotų agurkų
250 g silkių filė
1 svogūnas

Padažas:

100 g grietinės
50 ml obuolių acto
1 šaukštelis garstyčių
0,25 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus

Nulupkite virtas bulves, burokėlius ir obuolius, supjaustykite viską kubeliais. Supjaustykite agurkus, silkių filė, susmulkinkite svogūną. Sumaišyti visus produktus skirtus padažui. Užpilam ir išmaišom. 30 minučių palaikykite šaldytuve.

Acto pyliau tik 2 šaukštus. Vietoj acto kitą kartą bandyčiau pilti marinuotų agurkų skystį. 


Recepto šaltinis: Lengvi receptai I. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą