Kai tik nusipirkau Beatos kepinių
knygą, nutariau, kad reikia iš karto kažką išbandyti. Pirmiausia
pasirinkau šį pyragą, nežinau ar todėl, kad labai jau išgirtas,
ar kad tuo metu taip norėjosi kažko iš varškės, kad nedvejojusi
puoliau gaminti šį skanėstą. Beata savo knygoje užsiminė, kad
obuolių sluoksnis turėtų būti panašus į rupią obuolienę,
tačiau nors ir kepiau nurodytą laiką obuoliai neprarado savo
formos. Todėl tikrai nežinau nuo ko tai priklauso, galbūt
skilteles reikia ypatingai plonai supjaustyti, visgi manau tai
skoniui įtakos neturi. Labai skanus pyragas!
Trupiniams reikės:
180 g atšaldyto sviesto
280 g miltų
50 g cukraus
1 šaukštelio cinamono
Varškės įdarui reikės:
500 g varškės (9 proc. riebumo)
3 kiaušinių
150 g cukraus
Žiupsnelis druskos
Obuolių sluoksniui reikės:
1 kg obuolių
40-100 g cukraus (priklauso nuo obuolių
rūgštumo)
1 šaukštelis cinamono
Pyrago gamyba:
Įjunkite orkaitę iki 180 C. Kepimo
formą ištieskite kepimo popieriumi.
Varškę sumaišome su kiaušiniais,
cukrumi ir žiupsneliu druskos. Maisto smulkintuvu pertrinkite
varškę, kad ji pasidarytų vientisa be gumuliukų.
Trupiniams miltus persijojame į didelį
dubenį, burokine tarka įtarkuojame sviestą ir jį apvoliojame visą
su miltais, kad gautųsi drėgni trupinukai. Tada suberiame cukrų,
cinamoną ir sumaišome viską. Galit laikinai padėti į šaldytuvą,
kad sviestas nepradėtų tirpti, kol ruošit obuolius.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite
skiltelėmis.
Į kepimo formos dugną įberkite
daugiau nei pusę trupinių. Ant viršaus dėkite varškės masę ir
ją išlyginkite, tada sudėkite visus obuolius ir šiek tiek
paspauskite ranka. Obuolius apibarstykite cukraus ir cinamono
mišiniu. Ant viršaus berkite likusius trupinius.
Dedam į orkaitę ir kepam 1 valandą
15 minučių. Kai iškeps palaukite kol atvės.
Šį pyragą kepiau 26 cm skersmens
formoje. Trupiniams naudojau rudąjį cukrų. Antrą kartą gamindama
į obuolių sluoksnį nedėčiau cukraus iš viso, nebent obuoliai
būtų labai rūgštūs.
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė:
Kepinių knyga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą