2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

Vištų blauzdelės su medumi ir garstyčiomis

Atsibodo įprastos keptos vištų blauzdelės, išbandykite šias. Derinys kiek neįprastas, bet skanu ir svarbiausia paprasta paruošti. Šį patiekalą gaminus jau ne kartą ir galiu paeksmerimentavus pasakyti, kad man Dižono garstyčios labiau tinka negu švelnios. Galite naudoti ir vištų sparnelius ar ketvirčius, o gal paruošite ir visą vištą taip :) Nepamirškite šalia patiekti didelį dubenį salotų ir ryžių.




8 vištų blauzdelės
2 šaukštai aguonų

Padažui:

60 g tirpinto sviesto
4 šaukštai švelnių garstyčių
4 šaukštai medaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas paprikų miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį

Vištų blauzdeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sumaišykite visus padažui skirtus produktus ir juo patepkite vištieną. Blauzdeles 15 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje. Tuomet atsargiai apverskite, aptepkite likusiu padažu ir apibarstykite aguonomis. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių.

Skanaus!

Dėjau 2 kupinus šaukštus Dižono garstyčių. 2 šaukštus medaus. 




Recepto šaltinis: Lengvi receptai II. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą