Labai skanus pyragas. Šis pyragas yra tarp mano favoritų. Kepiau, kepu ir kepsiu. Originaliame recepte jis su juodųjų serbentų uogiene, tačiau šį kartą jos neturėjau po ranka, tai iškepiau su džiovintų abrikosų uogiene (čia). Šiam pyragui manau tiktų ir vyšnių uogienė, ar mėlynių, aviečių, spanguolių. Visgi džemų nereikėtų čia dėti. Tiesiog bandykite ir susiraskite savo mėgstamą variantą.
Reikės:
300 g juodųjų serbentų uogienės (šiuo atveju abrikosų uogienė)
250 g cukraus
150 g sviesto
500 g miltų
3 kiaušiniai
Šaukštelis sodos
Šlakelis acto
Miltelinio cukraus
Gaminame:
Į dubenį
suberkite miltus ir cukrų, įmuškite kiaušinius, įtarkuokite
atšaldytą sviestą. Actu nugesinkite sodą, dėkite ją į dubenį
ir viską gerai išminkykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą
ir laikykite kol ji sukietės.
Atšalusią tešlą
trupinkite riešuto didumo gabalėliais į kepimo popieriumi išklotą
skardą. Užpilkite sluoksnį uogienės ir užtrupinkite likusią
tešlą.
Kepkite iki 180 C
temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Kai atvės
apibarstykite milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Vietoj sodos
dedu 1 šaukštelį kepimo miltelių. Šaldytuve palaikau 40 minučių
to pilnai užtenka. Skardą naudoju 26 cm skersmens atsegamą (ji man
tinkama ne tik tortams, bet ir pyragams). Uogienės dedu 350-400 g
priklauso nuo jos rūšies. Miltelinio cukraus nebarstau jis
pakankamai saldus ir be jo.
Recepto šaltinis: Darbštuolės
žurnalas “Patikimi receptai” 2014 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą