1 ir 1/4 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklinės kefyro arba raugintų pasukų
1/4 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos
1/4 stiklinės aliejaus
druskos pagal skonį
Viename dubenyje sumaišome sausus produktus, kitame skystus. Tuomet palaipsniui skystus produktus pilame ant sausų ir sumaišome viską iki vientisos masės. Keptuvę gerai įkaitiname, tuomet ant silpnos ugnies kepame blynelius. Kepant jokių papildomai riebalų nenaudojame.
Mano pastebėjimai:
1. Stiklinę naudojau 200 ml.
2. Sodą pakeičiau į 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
3. Aliejų pyliau saulėgrąžų.
4. Blynai labai išsipučia, todėl pilnai užtenka vienam blynui 1 šaukšto tešlos pilti.
Recepto šaltinis: Amerikietiški blyneliai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą