2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Sviestiniai sausainiai

Vartydama savo namų bibliotekoje sukauptus užrašus ir užtikusi šių sausainukų receptą paskubėjau, kuo greičiau išbandyti. Tirpstantis burnoje gardėsis, kitaip net ir negalėtum įvardinti...Jeigu norite, kad jie būtų dar saldesni prieš kepdami užbarstykite cukrumi. 






250 g miltų
150 g sviesto
100 g miltelinio cukraus
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių
žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilinio cukraus

Miltus, druską, miltelinį ir vanilinį cukrų persijokite ant didelės lentos, suberkite nutarkuotas citrinų žieveles. Iš birių produktų suformuokite kauburėlį, o į jame padarytą duobutę įmuškite kiaušinį, aplinkui išdėliokite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Viską sukapokite peiliu iki trupinių. Rankomis suminkykite kietą tešlą.
Iš tešlos suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite nestorą tešlą. Iš jos norimos formos puodeliu ar formele išspauskite sausainius. Juos išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol pagels.
Tiekite atvėsintus.

Mano pastebėjimai: 

1. Sviestą palaikiau 30 minučių kameroje, prieš supjaustant gabaliukais.
2. Vanilinio cukraus bėriau 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį, tikrai užteko suteikti aromatui.
3. Minkant tešlą rankomis ji labai greitai minkštėja, todėl kuo greičiau padarysite vientisą masę tuo geriau.
4. Pagamintą tešlą 30 minučių laikiau kameroje.
5. Kepiau 15 minučių (apatinis + viršutinis kaitinimas).





Recepto šaltinis: Ji žurnalas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą