2014 m. rugpjūčio 12 d., antradienis

Salotos su obuoliais ir graikiniais riešutais

Tiems kam patinka riešutai, šios salotos tikrai patiks. Tiesa, pasakius karamelizuotus riešutus taip ir norėjosi suvalgyti vienus, o vaikams netgi geriau neduoti paragauti, kol salotos nepagamintos, nes po to tik ir suksis aplinkui, kaip bitė prie medaus...





Reikės:

gūželės romaninių salotų
1 saldaus obuolio
didelės saujos graikinių riešutų
1 1/2 šaukšto cukraus
1 šaukšto vandens
2 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukšto rapsų ar saulėgrąžų aliejaus

Pirmiausia karamelizuokite riešutus. Į keptuvę suberiame cukrų, pilame vandenį. Jeigu atrodo, kad vandens trūksta galite įpilti daugiau. Beriame riešutus ir maišydami kaitiname. Vanduo išgaruos, o karamelė padengs riešutus. Tik nesudeginkite. Apkepintus riešutus suberiame ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės, tegul atvėsta.
Salotas nuplauname ir supjaustome (suplėšome) didesniais gabalais.
Obuolį supjaustome plonomis riekelėmis. Apšlakstome 1 šaukštu citrinos sulčių, kad nepajuoduotų.
Į lėkštes dedame salotų lapus, obuolio skilteles, apibarstome riešutais ir užpilame užpilu, kuris yra iš 1 šaukšto aliejaus ir 1 šaukšto citrinų sulčių mišinio.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Dėjau 2 obuolius ir 2 dideles saujas karamelizuotų graikinių riešutų ir jeigu atvirai, tai reikėjo manau dėti 3 saujas, labai jau skanūs jie. 
2. Vandens pyliau 5 šaukštus, nes buvo daugiau riešutų, jis išgaravo, tad net įpylus ir per daug vandens niekas nepasikeis, tiesiog ilgiau reikės laukti kol išgaruos. Kai apkepsite riešutus, ant kepimo popieriaus paskleiskite juos, o nesupilkite į krūvelę, mat sulips vėsdami.
3. 1 šaukšto citrinos sulčių man neužteko obuoliams apšlakstyti, tad tiesiog spausdama citriną apipyliau, todėl kiek tai šaukštų sudarė nepasakysiu.
4. Užpilo atskirai negaminau, kadangi obuoliai jau buvo sulaistyti pakankamai nemažu citrinos kiekiu, tiesiog išdėliojusi salotas į lėkštes (man gavosi 4 porcijos) kiekvieną apšlaksčiau aliejumi (aliejaus reikėjo tikrai daugiau negu 1 šaukšto kaip siūlo receptas).





Recepto šaltinis: Beatos virtuvė: Daugiau daržovių. 2013 metų knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą