2014 m. rugpjūčio 13 d., trečiadienis

Apelsininis aguonų pyragas

Šį receptą radau atsitiktinai klaidžiodama po interneto platybes ir ieškodama kažko su apelsinais. Labai skanus pyragas ir kas svarbiausia greitai pagaminamas. Siūlyčiau nepatingėti pasigaminti šokoladinio užpilo ant pyrago, nes jis pats tikrai nėra saldus, žinoma čia dar priklauso ir nuo apelsinų rūgštumo, jeigu jie labai saldūs, tai saldumo būtų per akis ir be užpilo, visgi man jis labai tiko ir patiko...Apelsinai ir šokoladas tikrai labai tinkamas derinys.





Pyragui reikės:

200 g sviesto
200 g cukraus
1 1/2 stiklinės miltų
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 apelsinų
50 g aguonų
3 kiaušinių

Užpilui reikės:

100 g juodojo šokolado
100 ml tirštos grietinėlės
50 g sviesto

Sviestą šiek tiek patirpiname (galite mikrobangų krosnelėje), kad taptų maišomas šaukštu. Tuomet suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišome. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vėl viską gerai sumaišome. Suberiame aguonas, vėl išmaišome, kad pasiskirstytų jos po visą tešlą. Nuo apelsinų nutarkuojame žieveles (stenkitės be baltosios dalies) ir sudedame jas į tešlą. Išspauskite sultis iš abiejų apelsinų ir jas supilkite į tešlą, išmaišykite. Tešla bus skysta, tačiau tokia ji ir turi būti.
Tešlą pilkite į apvalią kepimo formą (geriausia 20 cm skersmens), padengtą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Iškepusį pyragą palikite atvėsti formoje.
Kol pyragas vėsta gaminame užpilą.
Grietinėlę supilkite į puodą ir beveik užvirkite. Į dubenį sudedame smulkintą šokoladą, sviestą ir užpilame grietinėle, paliekame 1 minutę pastovėti. Tuomet viską išmaišome iki vientisos masės ir šaukštu ar konditeriniu maišeliu užpilame masę ant pyrago, paliekame atvėsti.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Naudojau 26 cm skersmens apvalią formą.
2. Grietinėlė 35%.
3. Kai užpilate šokoladu, pyragą statykite į šaldytuvą, tačiau galite pabandyti ir kitą variantą šokoladą pilkite ne ant pyrago, o kai patieksite šalia jo, tuomet bus tiesiog šokolado padažas.
4. Papildomai dar užbarsčiau cukraus pudra.




Recepto šaltinis: Apelsinų pyragas su aguonomis

2 komentarai:

  1. Esu kepusi panašų jau senai ir labai patiko :) Ačiū už receptuką ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, tikiuosi dabar bus proga vėl išsikepti ir pasimėgauti prie kavos ar arbatos ;)

    AtsakytiPanaikinti