2014 m. spalio 11 d., šeštadienis

Kalakutiena su ryžiais ir brokoliais

Labai skanus troškinys. Atrodo nieko jame įspūdingo kaip ir nėra, elementariausi produktai, bet tikrai rekomenduoju išbandyti. Grietinė padažui suteikia švelnumo, o kai susimaišo su ryžiais, jie į save sugeria visus ant kalakutienos buvusius prieskonius. Šalia papjaustytas pomidoras ar salotų dubenėlis tikrai reikalo nepagadins. Skanaus!



400 g kalakutienos filė
200-300 g šviežių arba šaldytų brokolių
1 stiklinė ryžių
2-3 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas  Vusterio  padažo
1 arbatinis šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
1 svogūnas
Rozmarino šakelė
Maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Kalakutieną supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite druska, pipirais, paprikomis ir apšlakstykite Vusterio padažu.
Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, pakepkite kalakutieną kartu su susmulkintu svogūnu. Įpilkite stiklinę vandens, dėkite rozmarino šakelę ir troškinkite 20-25 minutes, įdėkite grietinės ir pakaitinkite apie 10 minučių.
Ryžius užpilkite dviem stiklinėmis vandens ir pasūdykite. Virkite apie 20 minučių ant silpnos ugnies nemaišydami, kad neprisviltų.
Šaldytus brokolius atitirpinkite, o šviežius išskirstykite žiedynais ir išvirkite.
Į paruoštus ryžius sudėkite kalakutieną ir brokolių žiedynus. Viską gerai išmaišykite.

Mano pastebėjimai:

1. Turėjau 600 g kalakutienos filė, tai ir sudėjau, tiesa pasakius galėjo būti ir dar daugiau. Kalakutieną apibėrusi prieskoniais, pamarinavau 30 minučių.
2. Dėjau 300 g šviežių brokolių, juos apviriau tik 5 minutes, juos galima valgyti ir žalius, todėl nepersistenkite virdami, mat praras gražią žalią spalvą ir žinoma visus savyje turinčius vitaminus. 
3. Grietinės įdėjau 3 kupinus šaukštus, 30% riebumo.
4. Virkite ryžius gamindami kalakutieną, taip sutaupysite laiko. 




Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2014/02.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą