2014 m. spalio 21 d., antradienis

Purūs rikotos blyneliai

Šie blynai tikras purumo įsikūnijimas, švelniai malonaus skonio, nesaldūs. Vienas minusas, na tikrai per mažai jų gavosi iš duotų produktų, suvalgai vieną antrą ir norisi dar...o tai ką daryti, kai nebėra iš ko juos pagaminti? :) Receptas nurodo, kad bus apie 10 vienetų blynelių, man gavosi 15. Žinoma jų kiekis labai priklauso kokio dydžio juos darysite, aš į keptuvę dėjau po 1 valgomąjį šaukštą, net nesiūlyčiau daryti jų didesnių, nes kepdami išsipučia. Su kuo juos valgyti? Na jau čia tegul jūsų fantazija pasireiškia, tiks ir skystas medus, ir uogienė, ir klevų sirupas, ir uogų saujelė nepamaišys. Mano pasirinkimas šį kartą buvo namuose virta uogienė.



250 g rikotos sūrio
3 kiaušinių
50 g sviesto
2 šaukštų cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
100 g kvietinių miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus arba sviesto kepti

Atskirkite trynius nuo baltymų. Rikotos sūrį išplakite su tryniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į sūrio bei trynių masę. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Lėtai supilkite į paruoštą masę ir atsargiai išmaišykite.
Blynelius kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Kaip ir visuose kepiniuose, jeigu reikia baltymus išplakti iki standžių putų stenkitės, kad trynio nei kiek nepatektų į atskiriamus baltymus. Kitaip baltymai neišsiplaks!
2. Jokiu būdu nepilkite ką tik ištirpinto sviesto į trynių masę!!! Palaukite kol atauš jis.
3. Aš blynelius kepiau be sviesto, ir be aliejaus, tiesiog mano blynų keptuvėje nebūtina naudoti riebalų, puikiai iškepa ir be jų. 




Recepto šaltinis: Knyga - Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą