2014 m. kovo 14 d., penktadienis

Daržovių pyragas be papločio

Graži diena išaušo ir tokia pat nusimato visą dieną. Tad visiems geros ir saulėtos dienos. 

Šis daržovių pyragas be papločio tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Skonis ką tik iškepto primena purų ir lengvą omletą pridėtą įvairiausių priedų. Iš duotų produktų tikrai pamaitinsite 6 žmones, o jeigu dar šalia atsidurs didelė lėkštė šviežių salotų ir 8 užteks.



Reikės:

1 svogūnas
1 didelė raudona saldžioji paprika
100 g pjaustytų pievagrybių
1 vidutinio dydžio cukinija (apie 200 g)
1 skiltelė česnako
2 šaukštai aliejaus
6 kiaušiniai
100 ml grietinėlės
175 g tarkuoto sūrio
325 g mocarelos kubelių
200 g vieną dieną palaikytų batono kubelių
1,25 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir 4-5 minutes ant vidutinės ugnies pakepkite smulkintus svogūnus, pjaustytą papriką, cukiniją, grybus ir česnaką. Dideliame dubenyje su grietinėle išplakite kiaušinius. Sudedam mocarelos kubelius ir tarkuotą sūrį, batono kubelius, pakeptas ir atvėsintas daržoves ir išmaišom. Pagardinam druska ir pipirais. Masę supilti į 28 cm skersmens formą aukštais kraštais ir 60 min kepti 200 C orkaitėje. Prieš pjaustydami pyragą gabalėliais, palikite pastovėti 15 minučių.

Skanaus!

Grietinėlės supyliau visą pakuotę, joje buvo 250 g (13 proc.). Mocarelos naudojau dvi pakuotes po 130 g. Tarkuoto sūrio dėjau 200 g. Naudojau 26 cm atsegamą skersmens formą, tačiau mažesnės nepatarčiau naudoti, nes kepdamas jis labai pakyla, formos dugną išklojau sviestiniu popieriumi. Skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas.



Recepto šaltinis: Lengvi receptai II.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą