2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Pomidorų sriuba su sezamų sėklomis

Kol dar nėra šviežių lietuviškų pomidorų galima išsivirti labai skanią sriubą pasinaudojus konservuotų produktų teikiamais privalumais. Na, suprantama konservuoti pomidorai tikrai negali atstoti šviežius ir maistingus pomidorus vasaros metu, bet žiemą ar pavasarį užsinorėjus šios sriubos tikrai neverta kentėti ir kankintis laukiant šių daržovių derliaus, kuris bus tik po kelių mėnesių. Žinoma parduotuvės lentynose rasite ištisus metus atvežtų pomidorų, bet pripažinkime jų skonis ne visada jau būna toks ypatingas, kad norėtume tikrąją to žodžio prasme gadinti patiekalą. Ši sriuba ypatingai tinkama skubantiems žmonėms, užtruksite 10 minučių paruošti daržoves ir dar 10-15 minučių ją išvirti. Labai skanu valgyti su skrebučiais, kurie apibarstyti česnaku ar sezamų sėklomis, o jeigu gaminsite ją šiek tiek aštresnę tuomet nepamaišys ir šaukštas grietinės ar natūralaus jogurto. Beje, žmonėms, kurie nori numesti keletą nereikalingų kilogramų ji puikus pasirinkimas taip pat.

1 didelė skardinė konservuotų pomidorų savose sultyse
4 nedidelės bulvės
2 vidutinio dydžio morkos
1 didelis svogūnas
1 česnako skiltelė
1 šaukštas sezamų sėklų
1 šaukštas ciberžolės
Šakelė petražolės
Žiupsnelis aitriosios paprikos
Šlakelis sojų padažo
Alyvuogių aliejaus
Druskos pagal skonį


Supjaustom bulves, suberiam į puodą su vandeniu, pasūdom ir užvirinam. Morkas sutarkuojam ir supjaustom smulkiai svogūną. Pakepam šias daržoves su aliejumi. Morkoms suminkštėjus suberkite sezamų sėklas, ciberžolę, aitriąją papriką, smulkintas petražoles ir supjaustytą česnako skiltelę. Pakepinkite kelias minutes ir įpilkite sojų padažo. Keptuvės turinį suverskite į puodą. Sudėkite konservuotus pomidorus (jeigu jie nesmulkinti, supjaustykite) ir pavirkite dar 10 minučių.

Skanaus!


Mano pastebėjimai:

1. Ne pirmą kartą verdu šią sriubą, tad bulvių visada dedu 6. Tačiau jos neturi būti labai didelės.
2. Naudojau 4 skilteles česnako, daugiau pikantiškumo.
3. Sezamų sėklų beriu kupiną šaukštą, jų galima negailėti labai tinka šiai sriubai.
4. Beriu 1 arbatinį šaukštelį ciberžolės.
5. Petražolių įpjaustau gerą saują, viena šakelė bent man per mažai.
6. Vietoj aitriosios paprikos galite naudoti ir saldžiosios paprikos prieskonius, jeigu nemėgstate aštriai.
7. Sojų padažo pilu 2 šaukštus, būtinai paragaukite prieš berdami druską, kad nebūtų per sūru.
8. Receptas nenurodo ar sriuba turi būti tiršta, ar skystesnė, tad jau kaip Jums norisi taip ir gaminkite, aš pilu 3,5 litro vandens (žinau, nes mano puode yra subraižytos padalos, nurodančios skysčio kiekį).
9. Patiekiau su skrebučiais ir šaukštu grietinės.





Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas „Pietūs per pusvalandį“ 2013m.

1 komentaras: