2014 m. kovo 25 d., antradienis

Vištienos širdelės

Šiandien užsimaniau pasigaminti to ko dar nei gaminus kada, nei ragavus. Turbūt nustebsite, nes visi jau išbandę ar bent ragavę nors kartą tikrai yra vištienos širdelių, o va man tokia proga pasitaikė tik dabar. Įvertinimas 10 balų skonio atžvilgiu, todėl šis patiekalas bus gaminamas dar ne kartą ir ne du. 




700 g širdelių
2 morkos (vidutinio dydžio)
2 svogūnai
česnako
druskos, juodųjų pipirų
lauro lapų
keli šaukštai miltų
120 g sviesto
100 ml grietinėlės
200 ml vandens

Apipjaustyti nuo lašinukų, gyslelių širdeles ir apvirti 10 minučių vandenyje su pipirais ir lauro lapais. Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti smulkiai supjaustytus svogūnus r česnaką, suberti širdeles, apkepti, tuomet suberti tarkuotas morkas, dar viską šiek tiek pakepti. Pabarstyti miltais, supilti vandenį, uždengti dangčiu ir troškinti apie 30 minučių. Pagardinti druska, pipirais, supilti grietinelę ir patroškinti dar 10 minučių.


Kai širdelės virė įmečiau 4 lauro lapus ir tiek pat pipirų kvapiųjų, išvirus tiek lapus, tiek pipirus išėmiau. Česnako panaudojau 3 skilteles. Miltais nebarsčiau norėjau padažo netiršto, bet virdamas vistiek sutirštėjo. Pyliau 250 ml grietinėlės. Tikrai labai skanu...



Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą