2014 m. kovo 12 d., trečiadienis

Vištienos plovas

Šį plovą gali gamintis visi, kurie neturi laiko ir reikia skubiai padaryti vakarienę, kaip Oliveris, kad per savo laidą pagamina įmantriausių patiekalų per 15 minučių, tai šis plovas praktiškai tiktų jo laidai :) 




Reikės:

800 g vištienos krūtinėlės
200 g ryžių
600 ml vištienos sultinio
400 g žaliųjų žirnelių
150 g marinuotų paprikų (tinka ir paprikų padažas)
75 ml pomidorų tyrės
1 svogūno
4 šaukštai aliejaus kepimui
druskos
juodųjų pipirų
krapų ar petražolių

Vištieną supjaustykite 2-3 cm kubeliais ir pakepinkite aliejuje. Kai vištiena pasidengs traškia plutele, berkite į keptuvę smulkintą svogūną, kai jis šiek tiek suminkštės dėkite pomidorų tyrę ir troškinkite dar apie 5 min. vis maišydami.
Atskirai su aliejumi pakepkite ryžius. Kai šie taps skaidrūs, įmaišome vištieną, pilam porą samčių sultinio ir nuolat maišom kol ryžiai sugers sultinį. Tada jau supilam likusį sultinį ir troškinam toliau kol ryžiai bus beveik išvirę (truks 15-20 minučių). Nepamirštam vis pamaišyti.
Tuomet beriam žirnelius, dedam marinuotas paprikas ar jų padažą, beriam druskos ir pipirų pagal savo skonį pakaitinam dar 10 minučių. Išjungiam ir apibarstom smulkintais krapais ar petražolėm.

Skanaus!

Jeigu neturite sultinio paprasčiausiai naudokite vandenį. Žirnelius naudojau šaldytus. Ryžiai išvirė per 15 minučių, o subėrus žirnelius ir paprikas bei sudėjus prieskonius pakaitinau tik tol kol sušilo žirneliai.



Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2013/11.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą