2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Tiršta pomidorų ir cukinijų sriuba

Mano viena iš mėgstamiausių daržovių yra pomidoras. Žinoma iš tikrųjų pomidorai yra vaisiai, bet taip jau įpratome, kad mums jie yra daržovės. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi svarbiausia, kad tai yra labai sveika daržovė - vaisius. Valgykite kuo daugiau pomidorų, ypatingai vasarą. Visiškai nesvarbu ar ruošite salotas, ar juos dėsite ant picos, svarbiausia valgykite į sveikatą, nes jie tikrai labai naudingi, turi įvairiausių vitaminų ir kitų žmogui naudingų elementų, o pagrindinė sudedamoji dalis yra vanduo, o vanduo kaip žinia mums gyvybiškai svarbus dalykas. Ši pomidorų sriuba labai skani. Greitai pagaminama. Jeigu turite šviežių pomidorų naudokite juos, tik tada reikės nulupti pomidorų odelę ir juos sutrinti. Prie šios sriubos idealiai tinka skrebučiai su česnaku, ar tiesiog naminės bandelės su sezamų sėklomis.

1 svogūnas
2 didelės česnako skiltelės
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų, smulkintų
2 arbatiniai šaukšteliai bazilikų
1 nedidelė cukinija
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas rudojo cukraus
2 šaukštai natūralaus jogurto
2 šaukštai aliejaus
Druskos
Juodųjų pipirų
Citrinos sulčių pagal skonį

Puode įkaitinti aliejų ir pakepti susmulkintą svogūną bei smulkintas česnako skilteles. Tuomet sudėti smulkintus pomidorus, bazilikus, sutarkuotą cukiniją, baltąjį ir rudąjį cukrų, jogurtą. Išmaišyti, uždengti ir virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Pagardinti druska, pipirais ir citrinos sultimis. Sriubą galima sutrinti mikseriu, kad būtų tirštesnė.

Skanaus!


Mano pastebėjimai:

1. Įpyliau 500 ml vandens, nes vien nuo pomidorų sriuba per tiršta. Jeigu norite didesnio kiekio sriubos, tuomet didinkite pomidorų kiekį ir kitų produktų.
2. Porcijų skaičius - 4 asmenims. Bet labai priklauso ir kiek tie žmonės valgo, nes vienam reikia daugiau, kitam mažiau.
3. Ne kartą šią sriubą jau gaminau, citrinos sulčių niekada nepilu, vietoj to naudoju čili pipirą susmulkintą. Jeigu atrodo, kad per aštru visuomet galite įdėti papildomai jogurto ir sušvelninti čili pipiro aitrumą.
4. Sriubą sutryniau šiek tiek elektriniu trintuvu, kad būtų vientisesnė.
5. Šiai sriubai labai tinka sūris. Užtarkuokite ant viršaus prieš patiekdami. Krapai ar petražolės irgi nepamaišys. 



Recepto šaltinis: Pomidorų ir cukinijų sriuba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą