2014 m. kovo 29 d., šeštadienis

"Vokeliai" su vištiena ir spagečiais

Kas gi galėjo patikėti, kad "vokelyje" gali slėptis toks skanus patiekalas? :) Dažniausiai visiems vokas asocijuojasi su laišku, kartais jame būna gražių emocijų informacija, kartais liūdnų, o kartais, tai paprasčiausi mokesčiai. Visgi, šį kartą vokas neįprastas ir jo taip lengvai paštu neišsiųsi, na nebent pašto karvelis norės kažkam nunešti, tik klausimas: "Ar jis pats to lauknešėlio nesušveis pietums?" :) Šis patiekalas labai tinkamas skubantiems žmonėms, kurie nenori, ar neturi laiko praleisti prie viryklės. Toks porcijų suskirstymas labai patogus dalykas, mat galima įsidėti į darbą, tik jeigu šildysitės mikrobanginėje būtinai nepamirškite išimti iš folijos. Patiekale galite keisti daržovių rūšis tiks: brokoliai, paprikos, šparaginės pupelės, tik viską prieš tai šiek tiek patroškinkite su vištiena. Puikus "vokas" - pilnas spalvų, puikių aromatų nuo prieskoninių žolelių, sotus, tokius norėčiau gauti dažnai ir visiškai nesvarbu pietums ar vakarienei. 



300 g vištienos filė
400 g spagečių
200 ml vištienos sultinio
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
100 g šaldytų ar šviežių žirnelių
12 vyšninių pomidorų
2 česnakų skiltelės
½ aitriosios paprikos
Čiobrelių (švieži)
Bazilikų (švieži)
Petražolių (švieži)
Druskos pagal skonį

Vištieną supjaustykite juostelėmis, pomidoriukus per pusę, aitriąją papriką, čiobrelius, bazilikus ir petražoles sukapokite, česnakus sugrūskite.
Į karštą aliejų berkite česnakų bei aitriosios paprikos gabaliukus ir pakepkite kol česnakas pagels. Prieskonius išimkite, aliejų palikite.
Į tą pačią keptuvę berkite vištienos juosteles, beriam čiobrelius, pakepam 5 minutes.
Kai mėsa apskrus, pilam vištienos sultinį, dedam pomidoriukų puseles ir ant nedidelės ugnies troškinam 10 minučių.
Spagečius verdame 3 minutėmis mažiau negu nurodytą ant pakuotės. Išvirusius makaronus nukoškite ir sudėkite į vištienos troškinį. Tuomet suberiam žirnelius, bazilikus, petražoles, pasūdome pagal skonį, išmaišome ir nuimame nuo viryklės.
Iš folijos padarykite tiek kvadratų ir tokio dydžio kokias pageidaujate porcijas patiekti žmonėms, sudedam į jas troškinį ir užlankstome.
Folijos vokus sudedam ant skardos, įpilam šiek tiek vandens ir dedam į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.


Skanaus!



Mano pastebėjimai:

1. Jeigu neturite vištienos sultinio paprasčiausiai pilkite vandenį, bet su sultiniu tikrai skaniau.
2. Jeigu prieskoninių žolelių šviežių neturite dėkite džiovintas. Kai jų neturiu dedu visų prieskoninių žolelių po 1 arbatinį šaukštelį, o kai turiu šviežių dedu šakelė čiobrelių, bazilikų dvi šakeles, petražolių negailiu.
3. Pagal makaronų proporcijas vištienos troškinio bent man šiek tiek trūko, kai gaminau pirmą kartą, todėl padidinau iki 500 gramų vištienos.
4. Recepte nenurodė ką toliau daryti su pakepintu česnaku ir aitriąją paprika, tad aš juos visada palieku keptuvėje. Jeigu baiminatės, kad vaikams bus per aštru, galite ir nedėti, bet aštrumo tikrai smarkiai nesijaučia.
5. Kaip minėjau vištienos kiekį didinau, tad žirnelių irgi negailiu, jie čia labai tinka beriu visus 400 gramų, tai yra visa pakuotė šaldytų žirnelių.
6. Kai gaminau pirmus porą kartų šį patiekalą pomidorus visada dėdavau pagal recepto nurodymus, bet pomidoriukai labai ištęžta, praranda savo žavesį, žinoma skonis jų lieka patiekale, bet kai valgome iš orkaitės ištrauktą patiekalą jau lieka tik odelės, tad tai daug kam gali nepatikti, todėl pomidoriukus dedu jau tik tada, kai viską paruošusi dedu į orkaitę. 
7. Dar vienas pasiūlymas makaronų nedėkite į visą troškinį, o ant folijos dėkite pavirtų makaronų, tuomet vištienos troškinį ir uždėkite pomidoriukus, galite ir žoleles užbarstyti ant viršaus. Taip aš darau, todėl kad pastebėjau, jog makaronuose tolygiai nesusimaišo troškinys ir vienose porcijose būna daugiau vištienos, kitose žirnelių, o norisi, kad visko būtų vienodai.
8. Porcijų skaičius labai priklauso kiek folijos vokų darysite. Mažesnių porcijų - 8. Vidutinių - 6, o pakankamai didelių - 4. Visgi, aš darau - 8. 




Recepto šaltinis: Knyga - Darbštuolės geriausi receptai. Makaronų valgiai, 2010 m.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą