2014 m. kovo 24 d., pirmadienis

Grietininiai rageliai

Šių bandelių - ragelių gavosi tikrai nemažas kiekis. Iškepiau net 3 pilnas skardas šio gėrio. Jos tikrai nėra saldžios, jeigu norite saldesnių prieš vyniodami patepkite uogiene arba tiesiog įdėkite papildomai cukraus į tešlą. Aš jas kepiau prie rūgštynių sriubos valgyti, tad labai tiko, nes rūgštelė sriubos maišėsi su saldumu bandelių ir kaip iš La Troškinio peliukas pasakytų išėjo naujas skonio derinys :) 


Reikės: 

500-600 g miltų
200 ml pieno
50 ml grietinės
50 ml aliejaus
50 g sviesto
5 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai
7 g sausųjų mielių
sezamo sėklų
1/2 šaukštelio druskos

Gamyba:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Berkite į dubenį 500 g miltų, mieles, cukrų, druską ir viską išmaišykite. Miltuose padarykite duobutę ir supilkite į ją truputį pašildytą pieną, du išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų bei ištirpintą sviestą. Užmaišykite tešlą. Jei ji limpa, įberkite dar šiek tiek miltų, tik nepersistenkite, kuo tešla minkštesnė, tuo minkštesni bus rageliai. Pakildinkite tešlą 15 minučių kambario temperatūroje.
Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, supjaustykite trikampėliais ir susukite ragelius. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palikite 30 minučių pakilti. Aptepkite likusiu plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamais.
Kepame ragelius orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.

Skanaus! 

P.S. Rageliai tikrai minkštučiai gavosi. 



Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2013/11

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą