2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Burokėlių sriuba

Šiandien pas mane karaliavo burokėliai. Niekam net nereikia pristatinėti jų, visi nuo vaikystės žino šią sriubą. Vieni ją verda su mėsos gabaliukais, kiti su kukulaičiais, treti mėsos iš viso nededa, aš ją esu virus ir su šonkauliukais, o šiandien mėsos akordą muš šoninė.



100 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūnas
2 morkos (vidutinio dydžio)
1 saliero lapkotis
2 bulvės
3 nedideli burokėliai
1,5 litro sultinio arba vandens
2 šaukštai pomidorų pastos
1 laurų lapas
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų kalendrų
1 šaukštas balzaminio acto
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Nedideliais gabaliukais supjaustome šoninę ir pakepiname keptuvėje. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname su šonine. Morkas supjaustome kubeliais, saliero lapkotį taip pat susmulkiname. Morkas ir salierus dedame į keptuvę šalia šoninės ir svogūnų ir pakepame 5 minutes.
Bulves nuskutame ir supjaustome. Burokėlius taip pat nulupame ir supjaustome kubeliais ar lazdelėmis.
Keptuvės turinį supilame į puodą, ten pat dedame bulves ir burokėlius. Viską užpilame sultiniu arba vandeniu. Įdedame pomidorų pastos, laurų lapą, įberiame kalendrų ir paliekame virti kol bulvės bei burokėliai suminkštės. Pabaigoje pilame acto, beriame druskos, jeigu trūksta ir pipirų.
Patiekti galite su grietine.


Jeigu burokėlius naudosite jau virtus, juos suberkite tada kai bulvės jau bus beveik išvirusios. Kai kepinau šoninę ir svogūnus įpyliau 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Iš nurodytų produktų užtenka 4 asmenims.


Recepto šaltinis: Beatos virtuvė. I knyga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą