2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Kiauliena su šparaginėmis pupelėmis

Nežinau kaip Jūs mielieji, bet aš mėgstu ne tik lietuvišką virtuvę. Nesvarbu ar tai būtų susiraitę lėkštėje itališki makaronai, ar prancūziški raguoliai, mielai paragausiu ir jeigu mano gomuriui patiks, pakartosiu ir ateityje :-) Šį receptą pasirinkau, nes norėjosi kažko panašaus į kinietiškuose restoranuose siūlomus patiekalus. 




500 g kiaulienos sprandinės ar kumpio
400 g šviežių ar šaldytų šparaginių pupelių
2 svogūnai
100 ml sojų padažo
2 šaukštai sezamų sėklų
maltų juodųjų pipirų
druskos pagal skonį
aliejaus kepimui

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepkite aliejuje. Kiaulieną supjaustykite juostelėmis, dėkite prie svogūnų ir kepkite apie 20 minučių. Įpilkite sojų padažo, pasūdykite, įberkite pipirų ir kepkite maždaug 25 minutes.
Šparagines pupeles leiskite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių.
Ant mėsos suberkite sezamų sėklas ir sudėkite išvirusias šparagines pupeles. Jeigu reikia, pasūdykite.
Tiekite su virtais ryžiais.

Man sūrumo užteko nuo sojos padažo, todėl papildomai nesūdžiau. Paragavusi supratau, kad kažko visgi dar trūksta šiam patiekalui, todėl įdėjau 1 kupiną šaukštą medaus. Labai skanu.


Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas. 2014/02

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą