2014 m. balandžio 20 d., sekmadienis

Šašlykai

Visi šiandien buvo tikriausiai pasinėrę į tvarkymąsi namie...įvairių skanėstų gamybą, ar dažė margučius...o mes tuo tarpu su vaiku paišėm margučius su kreidelėm, tik gaila suvalgyti, tai negalėjom :) Bet tam kuo puikiausiai tiko šašlykai. Nieko nėra geriau, nei pagaliau sušilęs oras, gamta ir piknikai. Kiekvieną kartą gamindama marinatą dedu viską iš akies ir ko tuo metu norisi, jeigu aštriau nepagailiu česnako ar aitriosios paprikos, jeigu švelniau mažinu juodųjų pipirų ir kitų aitresnių prieskonių. Šį kartą gaminau štai taip...



Reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės
1 šaukšto krapų
2 arbatinių šaukštelių maltos saldžiosios paprikos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
0,5 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
druskos pagal kiekvieno asmeninį skonį ir norą
2 šaukštai obuolių acto

Kiaulienos sprandinę supjaustome tokiais gabaliukais, kokius norėsime verti ant iešmų. Mėsą dedame į indą, kuriame marinuosite ją. Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Česnako skilteles smulkiai supjaustome. Česnaką ir svogūnus dedame ant mėsos, suberiame visus prieskonius. Užpilame vandens tiek, kad mėsa būtų šiek tiek apsemta ir supilame actą, viską gerai išmaišome ir paliekame 4 valandoms. Na, o toliau mauname mėsą ant iešmų ir kepame.

Skanaus!

P.S. Gražių, linksmų, saulėtų ir žinoma skanių Velykų visiems...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą