2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Greipfrutų šerbetas

Koks gaivus saldėsis, tiesiog rėkte rėkia greičiau ateitų vasara ir mane dažniau gamintų :-) Skanūs ir šalti, tirpstantys burnoje "kristaliukai" tikras džiaugsmas šerbetų mėgėjams. Pagaminti jį netrunka nei 15 minučių, tik reikia palaukti kol atšals kameroje. 



3 greipfrutai
200 g cukraus
100 ml vandens
1 citrinos sulčių
2 šaukštai kampario (nebūtinai)

Greipfrutus nulupame, nuo kiekvienos skiltelės reikia nuplėšti baltą odelę. Minkštimą sumalame maisto smulkintuvu iki tirštų sulčių.
Cukrų beriame į nedideli puodą, užpilame 100 mililitrų vandens ir kaitiname ant nedidelės ugnies, kad pradėtų virti, visas cukrus ištirps ir pasidarys sirupas.
Sirupą sumaišome su sutrintais greipfrutais, įspaudžiame citrinos sultis ir išmaišome. Galima įpilti porą šaukštų kampario, bet jis nėra būtinas, tiesiog nuo alkoholio šerbetas kiek minkštesnis būna.
Skysčiui leidžiame atvėsti, tada supilame į indą, kurį dedame į šaldymo kamerą. Po 3 valandų pamaišome šakute, tada vėl 3 valandom dedam į kamerą. Taip galite daryti kelis kartus, kad šerbetas būtų kuo smulkesnis.

Skanaus!

Vietoj kampario įpyliau 1 šaukštą degtinės. Nelaukiau kol atvės, iš karto įdėjau į kamerą. Tokiu pačiu principu galite pasidaryti ir citrininį ar uogų šerbetą. Beje jis labai greitai tirpsta kambario temperatūroje, tad patiekite prieš pat valgant.




Recepto šaltinis: Metai Beatos virtuvėje. II knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą