2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Marmuriniai sausainiai

Jeigu norite kažko kas tirpsta burnoje (kaip kad baltapūkiai morengai), tada šie sausainiai idealiai tam tinka. Labai greitai pagaminami, puikiai tinkantys ir vežti lauktuvėms, nes gražiai atrodo, o vaikų šventei puikus skanėstas.



250 g sviesto
130 g cukraus pudros
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
1 kiaušinis
500 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos miltelių

Sviestą kambario temperatūros išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki šviesios purios masės. Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis minkoma tešla. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį įminkyti kakavos miltelius.
Abi tešlas iškočioti stačiakampio formos, tada tamsią tešlą uždėti ant šviesios ir susukti vyniotinį. Vyniotinį supjaustyti plonomis riekėmis. Iš kiekvienos riekės suformuoti 3 cm dydžio rutuliuką. Rutuliukus dėti į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi 5 cm atstumu vieną nuo kito. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Galima ne tik rutuliukus padaryti, o ir pailgas lazdeles, atrodys tarsi "piršteliai". Kepiau 30 minučių. Gavosi dvi skardos apvalių sausainukų ir 10 lazdelių - pirštelių. 


Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą