2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Švilpikai

Vartydama žurnaliuką ir mąstydama ką gi čia tokio pagaminus užtikau šį receptą. Ilgai nelaukus ir pažiūrėjus, kad turiu visus reikalingus produktus kibau į darbą. Receptas man kėlė tam tikrų neaiškumų, tad savo pastebėjimus surašiau pabaigoje. Ar skanu? Taip, ypač vaikams. Ar teks šiek tiek užtrukti virtuvėje? Taip, tad jeigu neturite laiko atidėkite kitam kartui.


Reikės:

6-7 bulvių
stiklinės miltų
2 kiaušiniai

Troškinimui padažas: 

50 g sviesto
2 šaukštai grietinės
druskos

Padažui:

100 g varškės
1/2 stiklinės pieno
100 g lašinukų
svogūnų laiškų
krapų
druskos

Su lupenomis virtas bulves nulupkite, sumalkite mėsmale, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir viską suminkykite.
Suformuokite volelį, suplokite jį ir supjaustykite rombeliais. Sudėkite juos į miltais pabarstytą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite nelabai karštoje orkaitėje 20 minučių.
Iškeptus švilpikus suverskite į indą, užpilkite lydytu sviestu bei grietine ar spirgučiais su pienu ir patroškinkite 10-12 minučių.
Padažui varškę ištrinkite po truputį pildami pieną, suberkite kubeliais pjaustytus ir paspirgintus lašinukus, pasūdykite. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite ir įmaišykite į padažą.

Į tešlą įbėriau 200 g miltų, bet tai priklauso nuo bulvių dydžio. Švilpikus sudėjau ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Troškinau padaže, kurį sudarė 100 g sviesto, 5 šaukštai grietinės ir 200 ml pieno. Indas, kuriame troškinsite turi būti tinkamas orkaitei. Temperatūrą palikau 180 laipsnių. Į padažą, kuris skirtas patiekti šalia švilpikų daugiau nedėčiau paspirgintų lašinukų, bet čia jau kiekvieno skonis lems pasirinkimą. Pieną padaže galima pakeisti ir grietine tik jis bus šiek tiek tirštesnės konsistencijos.


Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas. Patikimi receptai 2014 m. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą