2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

"Sniego kamuolėliai"

Per šventes ir ypač Valentino dieną labai populiarus saldainis Rafaelo, tikriausiai dėl jo tokios įtikinamos reklamos: "geriau už tūkstančius žodžių" :) Na, tai šiam skanėstui tikrai irgi nereikia žodžių...




200 g varškės
100 g kokosų drožlių
100 g miltelinio cukraus
vanilinio cukraus žiupsnelis
12 lazdyno riešutų

Riešutus beriame į sausą keptuvę ir nuolat maišydami skrudinkite, kol ims trūkinėti luobelė. Tuomet riešutus suberkite ant rankšluosčio, uždenkite juo ir gerai patrinkite, kad luobelė nubyrėtų.
Varškę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir kokosų drožlėmis, šiek tiek jų palikite apvoliojimui. Galite pagardinti vaniliniu cukrumi.
Iš paruošto mišinio formuojam kamuoliukus, į vidų nepamirštam įspausti po riešutą ir apvoliojam kokosų drožlėse.

Skanaus!

Gaminau juos antrą kartą, tai pastebėjimai būtų tokie: 

1. Skaniau su 15 proc. varške.
2. Miltelinio cukraus bėriau 60 g, nes man iš visos normos per saldu buvo labai, todėl siūlyčiau paragauti vis įdedant po truputį, nei visą iš karto supilti.
3. Man prireikė 20 lazdyno riešutų, nes norėjosi jų mažesnių.
4. Galite apvolioti juos ne tik kokosų drožlėse, vaikams labiau patinka spalvoti tortams skirti papuošimai, bet jie sunkiau prilimpa, tad aš formuodama rutuliukus šiek tiek ant pirštų galų užsitepdavau grietinės. Šį metodą galima naudoti ir kokosų drožlėse apvoliojant, tada storesnis sluoksnis prie kamuoliuko prilips.
5. Vanilinio cukraus nedėjau.




Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas. Pietūs per pusvalandį. 2013.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą